Czy 1,8T miała jakieś fabryczne mody?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez arnold
    Witam wszystkich.
    Niestety podłokietnik z aukcji allegro przytaczanej na początku tematu nie pasuje do O1. Chodzi konkretnie o łapę, która ma trochę inny kształt w golfie IV i O1. Nie da rady przymocować trzeciej śruby- tej od strony fotela kierowcy, oraz gniazdo zapalniczki koliduje z łapą- nie można wówczas z powrotem zamontować tunelu środkowego.
    Na dodatek sprzedawca twierdził, że wygląd i jakość są prawie identyczne z oryginałem. Prawie robi jak wiadomo ogromną różnicę. Wygląd jest co prawda zbliżony, ale jakość pozostawia dużo do życzenia- tandetny plastik, taki sobie materiał tapicerski, bardzo niestaranne wykonanie elementów metalowych (to jakiś "szajs-metal" cały w opiłkach).
    Całe szczęście, że sprzedawca bez problemu zwrócił mi pieniądze po odesłaniu podłokietnika.
    Pozdrawiam.

Niestety - potwierdzam każde zdanie na temat tego wyrobu. Mi przy próbie montażu pękło właśnie mocowanie tej łapy. Z daleka może i wygląda jak oryginał ale przy bliższych oględzinach to straszna tandeta ( z samego podłokietnika wypadły mi dwie jakieś śrubki - pewnie pozostałość po niechlujnym montażu jakiś skośnookich ). Wystrzegajcie się tego towaru. Jaka cena taka jakość
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Chodzi mi głównie o ewentualne zmiany w charakterystyce zawiasu. Bo wiem np. że mam w aucie większe hamulce niż w "zwykłym" Ale nie wiem czy to seria, czy mody poprzednika, a może Skada Auto sama zmodyfikowała coniektóre rzeczy w związku z możliwościami napedu?
    Nie jeżdziłem innymi octami, ale w porównaniu z masa innych testowanych samochodów, moje wozidlo, prowadzi się naprawde dobrze, w zakretach duzo lepiej niż np. poprzednia marea, która i tak sie dobrze składała :tunning
    No chyba że:

:szeroki_usmiech
    20v

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

Re: Czy 1,8T miała jakieś fabryczne mody?

Zamieszczone przez Marian
      chamulce
      litosci :!:

w 1.8T sa hamulce 288 tak jak i w TDI 130KM, w RS sa 312, te wymienione wczesniej bardzo latwo zupgrade'owac do tych z RS. Natomiast jesli chodzi o zawias to chyba raczej poprzedni wlasciciel cos zmienial, bo IMO seryjny zawias w Octavii to straszny kibel :roll:
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• QBA
        RS
        • 2004
        • 2646

Zamieszczone przez MisiekWAW
        w 1.8T sa hamulce 288 tak jak i w TDI 130KM, w RS sa 312, te wymienione wczesniej bardzo latwo zupgrade'owac do tych z RS.
        MisiekWAW, a mozesz powiedziec, co trzeba zmienic, zeby pasowaly tarcze od RS'a :?: Bo moze niepotrzebnie szukam calych hamulcow :roll:

Komentarz

• Zibi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 491

Zamieszczone przez QBA
          Zamieszczone przez MisiekWAW
          w 1.8T sa hamulce 288 tak jak i w TDI 130KM, w RS sa 312, te wymienione wczesniej bardzo latwo zupgrade'owac do tych z RS.
          MisiekWAW, a mozesz powiedziec, co trzeba zmienic, zeby pasowaly tarcze od RS'a :?: Bo moze niepotrzebnie szukam calych hamulcow :roll:
          Jak zwykle bylo wiele razy
          wystarcza same jarzma

Pozdrawiam
          Zibi

Komentarz

• QBA
            RS
            • 2004
            • 2646

A z tyłu? Wejda wentylowane tarcze? :roll:

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

No tez z tylu trzeba jarzmo, komus wrzucalem rysunek z ETKI co tam trzeba wrzucic zeby pasowalo.
              Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...